Rollenspel

Bron: internet, auteur onbekend

Dominantie en onderdanigheid (kortweg ‘DO’) gaat vaak gepaard met een soort rollenspel. Ik laat even buiten beschouwing de DO die door sommigen wordt beoefend als een levenshouding en die niet een spel is maar een permanente relatie tussen twee (of meer) mensen. DO houdt altijd in dat de één de baas is over de ander. Het bekendst is de meester(es)/slaaf(slavin) relatie. De meester commandeert, de slaaf doet heel gehoorzaam wat er gevraagd wordt. Dat lijkt heel eenvoudig, maar als de opdrachten moeilijker worden dan is het minder simpel dan je denkt. Als je meester je vraagt om in midden in de kamer op je knieën te gaan zitten dan doe je dat. Maar als hij dat in de Kalverstraat vraagt, doe je het dan ook? En bij de buren op theevisite? Je onderdanigheid kan beperkt zijn tot de huiselijke omgeving en het is heel acceptabel als je dat genoeg vindt, maar onderdanigheid kan ook absoluut zijn, overal geldend, onder alle omstandigheden. In dat geval moet je hopen dat je meester niet op het idee komt om midden op de Dam in Amsterdam tegen je te zeggen “kniel!” terwijl je net je beste kleren aanhebt. Een meester/slaaf spel kan op een heleboel manieren worden gespeeld. De slaaf kan uit zijn op een heleboel verschillende dingen, en voor je gaat spelen is het belangrijk na te gaan of top en bottom hetzelfde voor hebben met het spel.

Gehoorzaamheid

Sommige bottoms hebben voldoende aan het opvolgen van bevelen van de meester. Ze raken sexueel geprikkeld als ze bevelen en opdrachten krijgen en straf krijgen als ze bijvoorbeeld een opdracht niet goed uitvoeren. Er zijn dominanten die het gewoon spannend vinden iemand anders dingen te laten doen en zo de macht te hebben over een ander, over het lichaam of over de geest van die ander. Dat kun je heel ver doorvoeren, zelfs zodanig dat je absolute gehoorzaamheid vraagt. Je kunt dingen vragen die de bottom niet graag doet (maar ze vindt het opwindend dingen te moeten doen die ze eigenlijk niet wíl doen) of gewoon de dingen die jij vindt dat moeten gebeuren. Stofzuigen krijgt ineens een heel ander karakter als je meester je opdraagt te gaan stofzuigen. Vooral als je je hoogste hakken daarbij aan moet en verder bloot bent.

Vernedering

Als iets ‘vernederend’ is kan dat twee dingen betekenen, namelijk ‘beschamend’ of ‘kleinerend’. Het eerste betekent dat je de bottom dingen laat doen die ‘je normaal niet doet’, dingen die je niet in het openbaar doet of anderszins beschamende dingen. Het tweede is meer vernedering in de zin van iemand klein maken, uitschelden of belachelijk maken.

Toen ik een keer bij grip was, voor een vakantie van twee weken, had hij me opgedragen geen slipje te dragen, geen panty en een kort rokje. Hij zei erbij dat hij op een gegeven moment op straat aan me zou vragen mijn rokje op te tillen en dat ik dat dan zonder aarzeling moest doen. Ik vond de opdracht alleen al heel opwindend. In dezelfde week bond grip mij op een speelfeest aan twee kettingen aan het plafond, armen wijd omhoog, en de benen wijd gehouden met een spreidstang. Ik stond voor de deur van de kamer, die rechtstreeks op de tuin uitkwam. Ik was geheel naakt en ineens ging de deur open en kwamen er drie mensen binnen die ik helemaal niet kende. Dat is vernederend, en opwindend.

Een andere keer speelde ik met een man die me voortdurend uitschold voor ‘vuile hoer’ en ‘slet’. Daar raak ik niet opgewonden van, maar als het voor hem nodig is dan accepteer ik het. Maar hij begon me ook te kleineren, door dingen te zeggen als “je kunt al niet eens fatsoenlijk masseren!” Op dat moment voelde ik me werkelijk gekleineerd en tekort gedaan. De top moet extra voorzichtig zijn met kritiek op punten waar de bottom zelf vindt dat ze tekort schiet, je kunt immers onbedoeld een gevoelige snaar raken. Je kunt als top zelfs bij het vernederen van de bottom op het gebied van eventueel aanwezige traumatische ervaring komen, en daarbij het risico lopen deze weer naar boven te halen. Wees extra op je hoede als je vermoedt dat er zoiets aan de hand zou kunnen zijn

Vernedering kun je zoeken in de details. Als een dominante vrouw een onderdanige man zich laat uitkleden, dan laat ze hem eerst zijn schoenen, broek en jasje uittrekken. Zijn sokken houdt hij aan, zijn overhemd ook, zijn onderbroek gaat uit, zijn das los (maar niet af) en zo moet hij een tijdje rondlopen. Als daarentegen een dominante man zich uitkleedt in het spel met een onderdanige vrouw, dan ontbloot hij zijn bovenlijf en houdt zijn broek en laarzen aan.

Sexuele dienstbaarheid

SM heeft meestal met sex te maken. Een belangrijk aspect van onderdanigheid is sexuele dienstbaarheid. Heel veel DO-spellen draaien om de sexuele dienstbaarheid van de bottom aan de top. De bottom leert dan zich op haar voordeligst aan te bieden, of op de manier die de top het liefste heeft. Daar kan een lange training voor nodig zijn. Het kan ook een ingewikkeld voorschrift zijn, waarbij je je afhankelijk van de plaats waar je bent en het tijdstip op de dag of nacht een ander ‘standje’ moet laten zien. Het feit dat je je zo onbeschaamd laat zien op een door de ander bepaalde manier kan heel opwindend zijn.

“Bied je aan!”

Ik laat me vliegensvlug op mijn knieën vallen, kont omhoog naar hem toe, benen zo wijd mogelijk, mijn schouders tegen de vloer gedrukt, dan blijf ik doodstil zitten. Hij inspecteert, stil achter me staand.

“Andersom!”

In één beweging heb ik mijn rechterbeen onder me door geschoven en lig ik op mijn rug, benen gebogen en zo ver mogelijk gespreid. Hij heeft opnieuw een mooi uitzicht.

“Hier!”

Deze is moeilijker, maar ik slaag erin me snel omhoog te drukken en voorover op mijn knieën zittend, knieën bij elkaar mijn hoofd gebogen naar zijn voeten te brengen. Weer blijf ik doodstil zitten.

“Je leert het.”

Dat is een groot compliment. Jan heeft me precies geleerd hoe ik de diverse bewegingen moet maken en hoe ik voor hem moet zitten of liggen. Het moet perfect zijn, precies de goede houding met een voor hem optimaal uitzicht op mijn intieme delen, en het moet heel snel gaan, in één beweging. Het heeft me veel tijd en moeite gekost om het zo te oefenen. Het is uiterst vernederend om me zo te moeten aanbieden, maar tegelijkertijd windt het me vreselijk op. Voor hem is het opwindend mij zo te zien en vooral als hij me de houding kan laten aannemen die hij wil.

Schooljuf/leerling(e)

Heel wat mensen hebben sexuele fantasieën waarin ze een leerling zijn die op school wordt afgestraft, bijvoorbeeld met een rietje, waarbij de juf zo’n strenge Engelse kostschooljuf is. Je kunt die fantasie heel gedetailleerd uitwerken, met een soort klaslokaal, schoolbanken, de juiste kleding voor de betrokken spelers, een scenario en heel veel voorbereiding. De leerling krijgt les, doet van alles fout, de juf wordt boos, en uiteindelijk krijgt de leerling met het rietje. Of de leerling doet niets fout en krijgt lekker toch met het rietje.

Dokter/patiënt

Dokter/zuster/patiënt fantasieën, meestal ‘nursing’ genoemd, zijn heel populair. Allerlei SM instrumenten lenen zich voor dit soort spel en omgekeerd lenen veel medisch instrumenten zich voor SM spel. Je kunt een catheter aanleggen, een klysma geven, een quasi injectie geven, gemeen uitziende instrumenten op een buitengewoon pijnlijke wijze toepassen (heel voorzichtig), je kunt ‘inwendig onderzoek’ doen in anus, vagina, mond, oor, neus of zelfs het plasgaatje. Uiteraard kun je hierbij in dokterskleding gehuld zijn of in fetish kleding van bijvoorbeeld rubber. De patiënt kan bloot zijn of in het rubber of ze kan meer ziekenhuis-achtige kleding aan hebben. Uiteraard dien je lastige patiënten stevig vast te binden. Hoe lastiger de patiënt is, hoe meer je het haar als ‘dokter’ betaald zet door extra pijn.

Ponygirls

Voor sommige onderdanige vrouwen is het het einde om als pony te worden aangekleed, compleet met bit en teugels, oogkleppen, een staart (vastgemaakt met een anaalplug), hooggehakte schoenen in de vorm van hoeven, sexy kleding en riemen, en andere pony-attributen. Zo uitgedost kan haar meester haar inschrijven voor races, al dan niet met een ponywagen (speciaal voor ponygirls gemaakt). In Engeland is een opleidingsinstituut voor ponygirls. Overigens zijn er ook ponyboys.Ponyplay wordt ook in Duitsland en de USA veel gedaan.

Geschreven door admin LadyS