Collars

Een kort stukje over de collar,de betekenis hiervan voor de onderdanige sub/slavin en voor de Dom(me) en over de verschillende collars.

In een bdsm vriendschap/relatie heeft de collar een grote betekenis en een collaring wordt door iedereen in de bdsm wereld erg serieus genomen.Zie hierover ook Hoofdstuk Collaring Ceremonies.

Een collar geeft dus aan of een sub/slavin/slaaf bezit is van een Dominant/e het is een soort eigendomsteken.

Een eigendomsteken kan ook een andere vorm hebben zoals tattoo of brandmerk.

Een collar is eigenlijk een halsband met aan de voorkant een ringetje,waarmee de Dominant zijn sub kan vastmaken.

Op chatsites zie je allerlei collars:even als symbolen waarmee de Dom(me) dat Hij of Zij al een sub bezit.Dit wordt dan aangegeven met ][ of { } bijvoorbeeld MrX{subx} of subx}MrX{.Sommige schrijven nog een nummer achter die haakjes.

|   | betekend trainingscollar:de sub en de Dom(me) kijken of de D/s vriendschap  hen wederzijds bevalt.Ze zijn de D/s vriendschap nog aan het opbouwen.

[   ] betekend dat het over een chatcollar gaat,als de sub en de Dom/me elkaar       persoonlijk kennen en de sub enkel op de chat onderdanig is,of dat de onderdanige in opleiding is bij de Dom/me.

{   } betekend dat de sub de collar parmanent draagt en zich volledig aan de Dom/me heeft gegeven.En omgekeerd betekend }  { dat de Dom/me de sub in eigendom/bezit heeft.

Een collar kan van leer zijn smal of breed voorzien van een of meerdere ringen.Je heb collars die gesloten kunnen worden met een hangslotje.Verder zijn er half   cirkelvormige metalen koper,rvs enz.Beugel met scharnier en ringsluiting met inbus of schroefsluiting.Dit type bestaat ook van hout,waarbij ook de polsen in opgesloten worden.

Een ander type is niet meer dan een kettingtje met hang slotje.