BDSM voor Beginners

120px-TrisquelHoe begin je als beginner aan bdsm en waar moet je opletten.

Als beginner hoef je niet gelijk met dure bdsm speeltjes te beginnen,in en rond huis zijn genoeg dingen die je kan gebruiken zoals pollepel,sjaal,kousen,touw,matte- klopper.Later kan je een beginnerssetje kopen waar boeien,zweepje,oogmasker in zitten,en dat later verder uitbouwen.

In een bdsm vriendschap draait het vooral om wederzijds vertrouwen en respect voor elkaar.Leer elkaar goed kennen en durf elkaar vragen te stellen en bouw het vertrouwen langzaam op.Eventueel kan je een sublijst gebruiken om elkaar beter te leren kennen,waar je aangeeft wat je wel of niet wil proberen,en wat voor jou een harde grens is.

BDSM is vertrouwen,veiligheid,vrijwilligheid,dus nooit met dwang!!!

BDSM is leren elke keer weer wat je probeert leer je bij,leer je van fouten die je maakt en leer je dingen anders te doen.Iedere ervaren Dominant/Dominante is onder aan de ladder begonnen met bdsm,iedereen heeft het moeten leren met vallen en opstaan.Het voordeel bij bdsm is dat je ook kan genieten.Je kan ook een workshop volgen om een bepaalde techniek onder de knie te krijgen.Elke keer groei je in je ervaring door dingen te proberen,maar vooral te leren van je fouten.

En mocht je een sessie hebben gehad praat daarna met je spelpartner hoe je het heb ervaren,en wat je de volgende keer anders zou willen.Feedback geven is belangrijk dat de ander ook weet wat je wel of minder leuk vond.

Ook als je meer over bdsm wilt weten kan je deze website eens rustig lezen,of een bezoek brengen aan een bdsm meeting waar je gelijkgestemden kan ontmoeten.

Ook als onderdanige heb je rechten,om duidelijk aan te geven waar jou harde grenzen liggen.Jou Nee moet de Dominant/Dominante altijd respecteren.

Tips.

Je kan ook shoppen bij een bouwmarkt voor ketting,musketonhaken,harp –              sluitingen,bezemsteel.

Touw zou je ook bij een bergsportzaak kunnen kopen,dit touw is heel sterk en in diverse kleuren en diktes te koop.

Bij een dumpzaak kan je metalen pols en enkelboeien kopen,dit kan ook bij een bdsmshop waar ze ook touw verkopen.Neem bijvoorbeeld katoen touw het knoopt lekker en is makkelijk te wassen en in diverse kleuren leverbaar.

Voor de echte bondage liefhebber is er hennep of geslagen hennep touw voor japanse bondage.Laat je vooral goed adviseren in een bdsnshop als je touw koopt.

Ook met kleine aanpassingen kan je in huis aan bdsm doen,zonder dat visite of anderen mensen iets zien.Je heb een soort deurhangers waar je je sub aan vast kan zetten als een soort polsboei.

Een spreidstang is eenvoudig te maken door een bezemsteel te nemen,en aan de uiteinden twee schroefogen in te draaien,en in het midden ook eentje.

Als je zelf creatief bent kan je veel geld besparen door zelf sm speeltjes te maken.

Als je een houten bed heb kan je daar ook schroefogen in de draaien voor bondage,of om te straffen.

Kijk ook eens op een rommelmarkt of vrijmarkt waar je leuke spulletjes tegen kan komen zoals mattenklopper,bankje wat als strafbankje kan dienen.

Buiten bdsm is leuk en spannend,maar zorg ervoor dat je buitenstaanders die niets met bdsm hebben niet kwetst.Let op je kleding keuze dus niet te kort en niet te bloot.Bdsm in de natuur kan zorg ervoor dat je niet gezien word met alle nare gevolgen.Een topje met rokje kan eventueel aangevuld worden met knieboeien met een korte loop ketting er tussen.In drukke gebieden zoals stad,markt kan een halsbandje gedragen worden met rok,truitje,hakken of laarzen,en als je polsboeien draagt niet te opzichtig.Sommige vinden het leuk om hun sub mee te voeren aan een leiband tussen het publiek,maar kijk uit waar je dit doet.

Zie ook Hoofdstuk Buiten BDSM op de website.

Hier een paar boeken over bondage en japanse bondage,om bondage goed en vooral veilig te leren.Bondage in Japan,geniet van bondage technieken uit het oosten.The Seductive art of Japanese bondage bij Craig Morley.Beide boeken zijn te koop via mince.nl

Terminologie:

De Dominant/e haalt plezier uit het domineren van zijn/haar sub of uit de interactie van de sub.Een vrouwelijke Dominant noemt men ook wel Dominatrix,Meesteres of Domme.Deze vorm van dominantie wordt FemDom genoemd.Een Mannelijke Dominant noemt men Dom,Sir of Meester.

Zo is er de DaddyDom,die een diepgaande liefdesverhouding heeft met zijn submeisje waar bescherming,opvoeding,straf,en beloning centraal staat.

Switch: Een Dominant/e hoeft niet puur dominant te zijn,hij of zij kan ook een switch zijn.Dan vind men het prettig om in de context van het spel of naar behoefte van rol te wisselen.

WAARSCHUWING:

Op internet zijn fakers en nep dominanten actief die zich voordoen als Dominant maar het in feite niet zijn,die zijn enkel op een snelle wip uit.

Leer een Dominant/e goed kennen voordat je een persoonlijke kennismaking met die Dominant/e ga doen.Meestal is een neutrale plek het beste zoals cafe of restaurant.Leer elkaar goed kennen stel elkaar vragen en vraag naar elkaars harde grenzen,wensen,verlangens,fantasie,en tot hoever je wilt gaan.En ga ALLEEN met iemand in zee waar je een goed gevoel bij heb,en heb je bij iemand geen goed gevoel NIET doen dus.

Mocht het wel klikken maak duidelijke afspraken,verder is het van belang dat er wederzijds vertrouwen is in elkaar,maar ook respect voor elkaar als mens maar zeker ook als Dom/Domme en sub/slavin/slaaf.Respect en vertrouwen zijn de basis van elke D/s vriendschap/relatie.

Update: 4 – 12 – 2015.

Ik hoor regelmatig dat beginnende subs dagen niet kunnen zitten omdat ze een sessie met een Dominant hebben gehad. Kan het niet genoeg zeggen maak samen duidelijke afspraken, wat je wel en niet wil en leer elkaar goed kennen zodat er een vertrouwens band ontstaat. Heb je geen vertrouwen in die persoon, ga dan niet met die persoon in zee. En zoek rustig verder naar een Dominant waarmee het wel klikt en jij een goed gevoel bij heb. Een bdsm vriendschap moet groeien en is er zeker niet na paar keer chatten of emailen, daar moet je je tijd voor nemen en elkaar vragen durven stellen, en de D/s vriendschap langzaam opbouwen.

BDSM is wederzijds vertrouwen, respect voor elkaar hebben, veiligheid, goede afspraken maken, jouw grenzen aangeven wat je wel en niet wil, en tot hoever je wil gaan in die D/s vriendschap.

Ik heb zelf ook al het nodige mee gemaakt waar onder een aantal slechte ervaringen met Dominanten. Maar daarbij leer je dat je voorzichtig moet zijn met sm contacten aan te gaan. Vertrouw niet blindelings wat een Dominant zegt, maar leer elkaar goed kennen en verder wat hier boven is geschreven doe hier je voordeel mee.

Ge-update op 4 -12-2015.

Groet slavin jadira.